De leukste cocktails zonder alcohol

Cocktails zorgen altijd voor een feestje, waardoor veel mensen het heerlijk vinden om deze te drinken. Niet iedereen is echter blij met de alcoholische dranken die hierin verwerkt worden, waardoor er ook varianten zijn ontstaan waarbij er geen sprake is van alcohol. Ook zijn de cocktails zonder alcohol natuurlijk interessant voor mensen die wel graag een cocktail drinken, maar daarna bijvoorbeeld nog moeten rijden. Zo is het wel mogelijk om mede te delen in de feestvreugde, maar is kunt u daarna ook nog gewoon in de auto stappen om naar huis te rijden. Wat dat betreft bestaan er voldoende mogelijkheden voor mensen waarvoor de reguliere cocktails geen optie zijn.

Alice

Allereerst is er de Alice. Dit is een echte klassieke cocktail, zonder alcohol. Er wordt gebruik gemaakt van sap van de sinaasappel, de ananas en de grenadine. Daarnaast is er sprake van een beetje room, om ervoor te zorgen dat de cocktail een prachtige effen kleur krijgt, waardoor het feestelijke karakter duidelijk wordt. Het is bovendien niet moeilijk om de cocktail zonder alcohol te maken. Zo dient u alle ingrediënten in de shaker te doen en daar wat ijs bij te doen. Door het geheel goed te schudden en door een barzeef in een mooi glas te schenken zorgt u voor een geweldige cocktail zonder alcohol.

Car Driver

De Car Driver is er speciaal voor iedereen die nog dient te gaan rijden. Het is leuk om deze cocktail af te werken met een schijfje citroen, waardoor deze niet zal onderdoen voor de overige cocktails waarin wel alcohol verwerkt wordt. De ingrediënten van deze leuke cocktail zonder alcohol zijn sinaasappelsap, ananassap, citroensap en maracujasiroop. Door alle ingrediënten bij elkaar in een shaker te stoppen, samen me wat ijs is het mogelijk om deze lekkere cocktail zonder alcohol te maken. Door het via een barzeef in te schenken en een schijfje citroen te plaatsen staat de cocktail zo op tafel.

Speedy Gonzales

Ten derde kunt u kiezen voor de tropische Speedy Gonzales. Hiervoor zijn wat exotische ingrediënten nodig, waardoor het verstandig is om die van te voren vast aan te schaffen. Zo gaat er maracujanectar, grapefruitsap, bananennectar en Curaçao Blue-siroop in deze cocktail zonder alcohol. Het is opnieuw niet erg moeilijk om deze cocktail te maken. U stopt de ingrediënten opnieuw in een shaker, maar dit keer zonder ijs. Vervolgens kunt u het ijs apart in het glas doen en daar de cocktail inschenken, opnieuw door gebruik te maken van een barzeef. Zo zorgt u voor de leukste cocktails zonder alcohol.

Click here to add a comment

Leave a comment: