Dit is dé wijn voor de Kerst!

Na een intensieve avond wijnproeven bij Wijncafé Lefebvre is de winnaar van de Utrechtse Feestdagenwijn 2016 geworden:

De Vescovi Ulzbach Teroldego Rotaliano 2012 van Maddelena Wines

Van de 11 rode wijnen – allen onder de 15 euro – die waren ingezonden door de Utrechtse wijnwinkels kwam de De Vescovi Ulzbach Teroldego Rotaliano DOC als lekkerste rode wijn voor de komende feestdagen uit de bus.

Deze wijn wordt verkocht door Maddelena Wines voor ? 12,95. Eigenaresse Marianne Janssen importeert al 6 jaar Italiaanse wijnen en sinds 1 november van dit jaar heeft zij tevens een kleine wijnwinkel op de Jan van Scorelstraat 61. Zij voert een divers assortiment wijnen waar de nadruk ligt op wijnen uit het noorden van Italië.

De winnende wijn komt uit de buurt van de gemeente Mezzacorona in het wijngebied Alto Adige. Gemaakt voor 100% Teroldego en heeft een houtrijping ondergaan van 10 maanden op Frans eiken. In mijn eigen proefnotitie stond oa:

Neus: Rijp, jonge wijn, donker bosfruit, nog een beetje gesloten, droppig, zuiver
Smaak: enigsinds rijp, jong, goede structuur – ondersteuning van voldoende zuren -, rijpe tannines, hout versmolten, elegant. Kers & bosbes, redelijk complex. Fruit voert boventoon in afdronk

Tijdens het proeven viel mij deze wijn op door zijn elegantie en zuiverheid. Veel wijnen in proeverij waren zeer rijp, krachtig met veel hout. Op zich allemaal heerlijke wijnen, maar wel van hetzelfde type. De Teroldego behield zijn eigen identiteit en kwam op deze manier bovendrijven. Dat de andere proevers deze wijn ook konden waarderen bleek uit de einduitslag: De Teroldego op nummer 1 en mag zich dit jaar de Utrechtse Feestdagenwijn van 2016 noemen!

Utrechtwijnstad feliciteert Marianne van Maddalena Wines van harte met deze mooie prijs.

Wil jij deze wijn ook proeven?

Ga dan langs bij Marianne in de winkel aan de Jan van Scorelstraat 61 of neem contact met haar op:

  • 06-21260580
  • info@maddalenawines.nl
  • Openingstijden winkel:
  • Donderdag en vrijdag van 13.00 tot 19.00u
  • Zaterdag van 11:00 tot 18:00u
  • Maandag tot en met woensdag op afspraak.

Let op: De Teroldego is nog maar beperkt verkrijgbaar

Click here to add a comment

Leave a comment: