Wijnbars Utrecht

Wijnbars Nederland

Wijnbars zijn een relatief nieuw fenomeen in Nederland. Pas sinds een jaar of 10 begonnen de eerste wijnbars zich voorzichtig te ontluiken. Meestal stond de term wijnbar nog niet op de gevel. Wel werd er naast de normale ‘huiswijnen’ wat exclusievere wijn per glas geschonken. Meestal was de uitbater van de wijnbar een echte wijnliefhebber. Een avondje naar een wijnbar stond in ieder geval nog niet op het programma.

Wijnbars Utrecht

De laatste jaren neemt het aantal wijnbars enorm toe. Amsterdam kent al jaren enkele zeer geliefde wijnbars: Bubbels&Wines, Wijnbar Boelen & Boelen en Vyne zijn hier een zeer goed voorbeeld van.

Utrecht is een echte studentenstad en zal dat ook altijd blijven. Het zal nooit de internationale allure krijgen van Amsterdam en dat is prima! Utrecht heeft zijn eigen charmes en zijn eigen uitgaansgelegenheden. Deze waren vooral gericht op bier drinken. Echter de laatste 3 jaar schieten ook de wijbars in Utrecht uit de grond. De eerste echte wijnbar in Utrecht was VinVin. Iets was achteraf gelegen, maar niet minder leuk. Er is een ruime keuze aan diverse wijnen per glas en de uitbaters hebben veel verstand van zaken. De grootste en bekendste wijnbar van dit moment is wijncafé Lefebvre aan het Neude. Trendy ingericht met alleen maar hoge tafels en krukken. Iets minder comfortabel zitten, maar wel gezellig. Niet alleen de wijnen zijn daar de moeite waard. Ook de diverse borrelhappen zijn van hoog niveau. Redelijk uit het centrum is ook Rubens Proeflokaal een aanrader. Uitbater Wim beschikt over een zeer uitgebreide wijnkennis en geeft dan ook erg leuke wijnproeverijen.

 

 Van alle markten thuis

Bier drinken in Utrecht is nog altijd mogelijk. Maar, om een lekker glas wijn te drinken in een café is echt wel even zoeken. Toch is het mogelijk om in onze studentenstad een heerlijk glas te nuttigen en de volgende dag zonder hoofdpijn wakker te worden. Op deze pagina staan daarom de beste wijnbars van Utrecht overzichtelijk bij elkaar, zodat je verzekerd bent van een goed glas wijn. Mis je een wijnbar die er zeker bij moet staan, laat het dan direct weten!

 

Aangeraden wijnbars in Utrecht