De Proeftafel: Avontuurlijke wijnwinkel buiten ‘de stadsgrenzen’

Niet alleen binnen de stadsgrenzen van Utrecht van de je de leukste en beste wijnwinkels, ook net daarbuiten in het gezellige Zeist is het mogelijk om mooie wijnen te proeven én te kopen. Zoals bijvoorbeeld bij De Proeftafel

September 2013 opende De Proeftafel haar deuren voor het publiek. De officiële opening werd verricht door Loethe Olthuis, schrijfster van een tiental kookboeken en journaliste bij o.a. de Volkskrant.

De Proeftafel is een bijzondere wijnwinkel met als motto ?voor de avontuurlijke wijndrinker?. Het assortiment is niet alledaags, maar ook de inrichting is anders dan je van een wijnwinkel zou verwachten.

 

Eigenaar Hans Peters is al vele jaren een gepassioneerd wijnliefhebber. Vanuit zijn activiteiten binnen de Slow Food-beweging maakte hij kennis met talloze producenten, mooie producten en raakte hij geïnteresseerd in het belang van kleinschaligheid en biodiversiteit. Maar bovenal wakkerde dit zijn belangstelling aan voor mooi gemaakte en vooral smaakvolle producten.

Dit alles is terug te vinden in het assortiment van De Proeftafel: geen bekende wijnhuizen en massaproductie, maar mooie wijnen van (kleine) producenten met een passie en een verhaal, waar mogelijk biologisch of gemaakt met respect voor mens en natuur. Ook is er veel aandacht voor biodiversiteit, wat zich uit in wijnen van minder bekende druivensoorten. De nadruk ligt daarbij vooralsnog op Europa.

Het assortiment wijnen wordt aangevuld met andere producten, zoals bv. enkele ambachtelijke bieren, droge worst van Brandt & Levie en olijfolie.

In lijn met het karakter van de winkel is

veel aandacht besteed aan de inrichting, die verfrissend modern en toch stijlvol is. Verrassende elementen zijn de ?hangende-flessen-wand en de fotowand met een bijzondere wijngaard op Lanzarote. Pièce de la résistance is echter de balie, een tafel in de vorm van het woord PROEF.

Meer dan de helft van het assortiment bestaat al uit eigen import. Daaronder wijnen uit de Piemonte van Massucco en Anselma, uit Lombardije/Gardameer van Selva Capuzze en van Weingut Hiss uit Baden. Vooral de zeer betaalbare wijnen van Massucco zijn de moeite waard, bijvoorbeeld een uitstekende Roero DOCG voo nog geen ?10.00.

De Proeftafel is gevestigd op Rozenstraat 15a in Zeist en geopend op

  • donderdag 10-18u
  • vrijdag 10-21u
  • zaterdag 10-17u

of op afspraak (030-227 0041)

Op het web is De Proeftafel aanwezig op:

www.DeProeftafel.nl

www.facebook.com/DeProeftafel

twitter.com/DeProeftafel

Click here to add a comment

Leave a comment: