Paasbeste wijn!

De Kleine Zalze; een echte Paaswijn: mooi geel van kleur met een tropisch neusje. Prima voor de eerste warme dagen. En voor deze belachelijke prijs echt een koopje. Wel even opletten; Sligro heeft ook de iets goedkopere Cellar Collection in de aanbieding. Geen slechte wijn, maar de Chenin Blanc van de Vineyard Selection is twee klassen beter. Deze wijnstokken zijn minimaal 30 jaar oud en sommige zelfs ouder dan 50 jaar. Alleen de beste druiven worden voor deze reeks gebruikt en handmatig geselecteerd, wat resulteert in een kleine opbrengst van slechts 6 ton/ha. Deze Chenin Blanc is wat rijper, heeft een klein beetje hout gehad met een rijke smaak in de mond (meloen, perzik en lychee) en behoorlijk wat lengte. De wijn is op z’n best na zo’n 3 tot 5 jaar na botteling.

Kleine Zalze is een van de meest prijswinnende wijnhuizen (elk jaar wel weer 5 sterren bij de toonaangevende Platter’s guide) van Zuid-Africa (Stellenbosch). De wijnmaker, Johan Joubert, is een oude winnaar van de ‘Robert Mondavi Winemaker of the Year’ competitie en dat merk je door de hele range van de Kleine Zalze wijnen.

Deze wijn doet het perfect bij een warme geitenkaassalade, wat spicy eten of kalfsvlees met asperges. En als je er toch bent, van dezelfde serie is ook de Shiraz in de aanbieding. Eveneens een toppertje.

Sligro – Kleine Zalze Vineyard selection (Chenin Blanc 2011)
Normaal 6,45 (nu 6=4) dus nu voor slechts 4,10 (excl btw)!
 
* van 2 apr – 19 apr bij alle Sligro Vestigingen, jaartal kan verschillen zie achteretiket!
Click here to add a comment

Leave a comment: